Aluminium lassen moeilijk?

Kan ik zelf aluminium lassen?

Bent u handig en kunt u redelijk veel klusjes zelf oplossen? Dan betekent dat niet direct dat u ook aluminum kunt lassen. Want aluminium lassen is best moeilijk. Het kan zijn dat u bekend bent met het lassen van staal, bijvoorbeeld voor een hekwerk, een carnavalswagen of een onderdeel van uw bromfiets. Maar aluminium lassen is toch wel iets anders. Dus als u staal kunt lassen, ga er dan niet direct vanuit dat aluminium lassen ook wel lukt. Wij vertellen u in dit blog waarom aluminium lassen moeilijk is en wat ervoor nodig is om dit toch succesvol te kunnen uitvoeren.

Aandachtspunten aluminium lassen

Aluminium lassen is dus wel moeilijk, zeker moeilijker dan staal lassen, maar het is niet onmogelijk om dit zelf te doen. U moet hiervoor een aantal dingen weten. Dit zijn:

 • Aluminium kent een verscheidenheid aan legeringen met verschillende smeltpunten waar ook verschillende toevoegmaterialen voor nodig zijn. Maak daarom gebruik van lasapparatuur met een push-pull systeem als u aluminium gaat lassen.
 • Aluminium lassen is ook moeilijk door de oxidehuid van het aluminium, die ervoor zorgt dat aluminium niet verder oxideert. Er is bij het lassen een hoger vermogen nodig om door de oxide heen te branden. En zodra u hier doorheen bent, moet u oppassen dat u het aluminium niet wegsmelt.
 • Het aluminium moet schoon en vetvrij zijn.
 • Aluminium is een zeer goede warmtegeleider.

Aluminium lassen moeilijk? Niet voor een specialist!

Als u goed bent in staal lassen, betekent dat dus niet dat u ook aluminium kunt lassen. Bij aluminium lassen heeft u hele andere aandachtspunten waar u op moet letten. Maar met de juiste apparatuur en kennis is aluminium lassen niet moeilijk. Dus bent u zelf niet gespecialiseerd in aluminium lassen? Schakel dan iemand in die dit wel is. Dan is het zeker mogelijk om het aluminium te lassen tot een gewenst product.

Wilt u hier meer over weten? Of heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Adres (*)

  Woonplaats (*)

  Uw bericht

  captcha  Jan van Goyenstraat 3
  Heemstede

  Tel : 06-22354172
  E-mail : [email protected]

  google-plus-logo 

  Link partners
  © Bouwbedrijf De Klerk Bouw | Sitemap | [email protected]