Aluminium rolluiken aanschaffen? Dit zijn de voor- en nadelen!

Kiezen voor aluminium rolluiken

Heeft u interesse in aluminium rolluiken? Vooral voor particulieren zijn deze rolluiken een uitkomst, maar ook winkels en bedrijven schaffen de aluminium rolluiken vaak aan. Dit omdat deze rolluiken vele voordelen te bieden hebben. Welke voordelen dit zijn? Dat vertellen wij u graag in dit blog. Tevens komt u meer te weten over de mogelijke nadelen. Lees snel verder voor meer informatie!

De voordelen van aluminium rolluiken

Aluminium rolluiken staan bekend om de diverse voordelen die zij te bieden hebben. Zo bieden deze rolluiken een goede isolatie. Omdat de aluminium lamellen over een polyurethaan schuimlaag beschikken, zorgen ze voor een hogere isolatiewaarde. De rolluiken kunnen er zodoende voor zorgen dat de warmte beter binnen de woning bewaard blijft gedurende de koudere maanden. Dit heeft weer een gunstig effect voor uw energierekening. Naast de warmte wordt ook het geluid beter geïsoleerd. Aluminium staat tevens bekend om haar stevigheid. Dit maakt dat de rolluiken goed bestand zijn tegen wind, vorst of hagel. Doorgaans kunnen deze rolluiken beter tegen een stootje dan rolluiken van PVC of hout. Hierdoor gaan de rolluiken tot wel 25 jaar mee. Aluminium is eveneens zwaar en sterk, wat maakt dat uw woning beter beschermd is tegen inbrekers. Inbrekers moeten namelijk een forse hindernis nemen. De lamellen sluiten nauw op elkaar, waardoor zij niet snel een opening kunnen vinden. Een fijne bijkomstigheid is dat de rolluiken meer lawaai maken wanneer men probeert in te breken. Daarom zijn de aluminium rolluiken zeer populair bij winkels en bedrijven. Om de uitstraling hoeft u het ook niet te laten. Er zijn vele stijlvolle aluminium rolluiken met een modern uiterlijk verkrijgbaar.

De nadelen van aluminium rolluiken

Een nadeel van aluminium rolluiken is dat deze vaak prijziger zijn dan PVC rolluiken. Dit komt doordat de aluminium rolluiken vaak op maat gemaakt moeten worden. Van PVC modellen zijn er doorgaans meerdere modellen beschikbaar. Bent u particulier, dan zijn aluminium rolluiken vooral interessant wanneer u deze voor brede ramen nodig heeft. Een ander nadeel is dat aluminium rolluiken veel lawaai maken als ze op en neer gaan. Ook het geluid van regen of hagel op de lamellen kan als storend worden ervaren. Als u rolluiken met een handmatige bediening wenst, dan zijn aluminium rolluiken zwaarden dan PVC rolluiken. Maakt u echter de keuze voor een automatische bediening, dan geeft dit geen problemen. Echter heeft u dan wel een buismotor nodig met een wat grotere capaciteit.

Kosten van aluminium rolluiken

Bent u benieuwd naar de prijzen van aluminium rolluiken? De prijs is veelal afhankelijk van de bedieningswijze en het type rolluik dat u kiest. Ook zijn er nog diverse opties om uit te kiezen, die ook van invloed zijn op de prijs. Aluminium rolluiken zijn vaak een stuk duurder dan PVC rolluiken. Het beste is om met uw wensen naar een specialist te gaan, zodat deze een prijsberekening voor u kan maken.

Mogelijkheden aluminium rolluiken

Heeft u eenmaal ervoor gekozen om aluminium rolluiken aan te schaffen, dan bent u er nog niet. Zo dient u ook de keuze te maken voor een kleur en bedieningswijze. Deze rolluiken bieden echter diverse mogelijkheden. Zo heeft u de keuze uit een automatische of handmatige bedieningswijze. Handmatige bediening is doorgaans de goedkoopste optie. Echter raden wij het aan bij aluminium rolluiken voor een elektrische besturing te kiezen. Dit omdat de rolluiken vrij zwaar zijn. Deze worden dan bediend middels een buismotor, welke draadloos te bedienen is, of via een schakelaar. U heeft bij aluminium rolluiken de keuze uit diverse systemen. Staat er een nieuwbouw of renovatie op de planning? Maak dan de keuze voor inbouw rolluiken. Zo wordt de rolluikkast mooi in de gevel verwerkt, zodat het rolluik enkel te zien is als deze naar beneden hangt. U kunt ook kiezen voor een voorzetrolluik. Hierbij wordt de rolluikkast op de buitengevel geplaatst. Beide toepassingen vereisen nauwelijks kap- of breekwerk. Ten slotte is er nog het opbouwrolluik. Deze wordt bovenop een raam geplaatst, als een geheel. De rolluikkast bevindt zich dan in uw woning. Ook qua kleuren heeft u een ruime keuze. Om voor een strak geheel te gaan, kunt u de keuze maken voor zwart, grijs of wit. Indien de rolluiken meer mogen opvallen, kunt u ook gaan voor een opvallende kleur. Ten slotte zijn er nog extra toepassingen waar u de rolluiken van kunt voorzien. Zo kunt u kiezen voor een brandvertrager, anti-optilveren, zonnesensoren of bewegingsmelders. Door bewegingsmelders sluit het rolluik automatisch wanneer iemand te lang bij het raam staat. Zonnesensoren zorgen ervoor dat uw rolluiken omlaag zullen gaan indien de zon te fel is.

Ga naar een specialist voor uw aluminium rolluiken

Middels dit blog hopen wij u meer inzicht te hebben gegeven in de voor- en nadelen van aluminium rolluiken en haar toepassingen. Wenst u meer informatie of wilt u direct aluminium rolluiken aanschaffen? Ga dan te rade bij een specialist en laat u van advies voorzien. Zo weet u straks precies welke rolluiken het beste bij uw woning, winkel of bedrijf passen. Wij wensen u veel succes bij de aanschaf van uw aluminium rolluiken!

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Adres (*)

  Woonplaats (*)

  Uw bericht

  captcha  Jan van Goyenstraat 3
  Heemstede

  Tel : 06-22354172
  E-mail : info@deklerkbouw.nl

  google-plus-logo 

  Link partners
  © Bouwbedrijf De Klerk Bouw | Sitemap | info@deklerkbouw.nl