Fundering herstellen

Funderingsproblemen? Laat uw fundering herstellen!

Onderschat de kwaliteit van fundering niet

Een fundering is noodzakelijk. Het houdt niet alleen een gebouw stevig in de grond, maar zorgt ook voor de nodige egalisatie wanneer een gebouw niet op een vlakke ondergrond staat. U dient op te passen voor verzakking van de fundering, of andere problemen die samenhangen met schade aan de fundering. Het leggen van funderingen is vaak een zeer arbeidsintensieve klus die veel precisie vereist. Toch kunt u te maken krijgen met funderingsproblemen. In dat geval moet u de fundering herstellen. Hoe? Lees het hier!

Hoe wordt fundering gelegd?

Waar het mis kan gaan met de fundering is moeilijk uit te leggen. In eerste instantie moet u weten hoe een fundering wordt gestort. Deze wordt eerst opgesteld aan de hand van een constructieve berekening en bijbehorende tekening, waarbij het van belang is om het type ondergrond en het gewicht van de constructie te kennen. Hieronder volgen de verschillende activiteiten die nodig zijn voor het leggen van een fundering:

 • Beton leveren en storten
 • Verzorging van betonpomp
 • Versterking leveren en installeren
 • Bekisting en ontkisten
 • Hardboard/folie/beton werkvloer

Kosten van fundering

De kosten voor het leggen en repareren van een fundering zijn afhankelijk van de dikte van het beton dat voor de fundering wordt gebruikt. Zo is het aanbrengen van een dikke fundering natuurlijk wat duurder dan het aanbrengen van een dunnere fundering. Ook voor de berekening van de uiteindelijke kosten is de manier waarop de fundering wordt gelegd van belang. Zo heeft een fundering op staal of een fundering op palen een andere prijs.

Fundering herstellen

Er zijn veel redenen waarom een ​​fundering schade kan lijden. De meest voorkomende oorzaak is een daling van de grondwaterstand. Natuurlijk kunt u dit niet voorzien, maar u kunt er wel iets aan doen. Het herstellen van de fundering kan op verschillende manieren. Zo kan bijvoorbeeld de tafelmethode worden toegepast waarbij een betonnen vloer in de bestaande fundering wordt ingebed en vervolgens op nieuwe palen wordt geplaatst. Met fundering op staal zijn de problemen vaak op te lossen door (lokale) bodemverbetering uit te voeren. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Adres (*)

  Woonplaats (*)

  Uw bericht

  captcha  Jan van Goyenstraat 3
  Heemstede

  Tel : 06-22354172
  E-mail : [email protected]

  google-plus-logo 

  Link partners
  © Bouwbedrijf De Klerk Bouw | Sitemap | [email protected]