Ongediertebestrijder regio Nijkerk

3 tips om muizen in huis te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen

Muizen in huis kunnen een ware plaag zijn. Ze knabbelen aan uw eten, bijten uw kabels kapot en zijn erg onhygiënisch. Als u last heeft van dit ongedierte kunt u het best een expert inschakelen om ze weer weg te halen. Wilt u voorkomen dat u last krijgt van muizen? Let dan op deze 3 tips!

Berg eten op in plastic bakken

Muizen zijn vaak te vinden in de keuken, omdat daar lekker veel eten ligt om op te knabbelen. Op een kruimeltje kan een kleine muis al de hele dag teren. Het is daarom belangrijk om geen etenswaren te laten liggen. Ook het voer van uw huisdieren is een feestmaal voor muizen. Haal de voerbak dus weg wanneer uw dier klaar is met eten. En wist u al dat muizen ook in uw koelkast of keukenkastjes kunnen kruipen? Bewaar eten dus nooit in een plastic zakje of de kartonnen verpakking, want daar knagen deze dieren zo doorheen. Opbergbakjes van glas, metaal of stevig plastic houden uw eten wel veilig.

Regelmatig schoonmaken

Een schoon huis verkleint de kans op muizen. Regelmatig schoonmaken voorkomt dat er kruimels blijven liggen op de vloer of rondom het fornuis. Ook helpt het om op tijd de vuilnisbak te leggen. Want uw afval is een schat aan voedsel voor ongedierte. Door rommel op te ruimen en stoffige hoekjes netjes te houden geeft u muizen bovendien minder plekken om zich te kunnen verstoppen.

Maak kieren en gaten dicht

Een gat van een halve centimeter is voor een muis al genoeg om binnen te komen. Dus een spleet in de muur, een kier naast een afvoerpijp of de ruimte onder de dakpan is een poort naar binnen voor ongedierte. Versper de weg en maak deze gaten dicht met staalwol en kit.

Heeft u onverhoopt toch last van knaagdieren of ander ongedierte? Schakel dan de hulp in van Van Deuveren ongedierbestrijding Nijkerk. Voor meer informatie over ongediertebestrijding kunt u contact met ons opnemen.

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Adres (*)

  Woonplaats (*)

  Uw bericht

  captcha  Jan van Goyenstraat 3
  Heemstede

  Tel : 06-22354172
  E-mail : info@deklerkbouw.nl

  google-plus-logo 

  Link partners
  © Bouwbedrijf De Klerk Bouw | Sitemap | info@deklerkbouw.nl