Dit is wanneer een pannendak aan vernieuwing toe is

Een vernieuwing van uw pannendak

Heeft u een huis met een pannendak, dan zal deze vroeg of laat toe zijn aan een vernieuwing. De slijtage van dakpannen kan namelijk een daklekkage als gevolg hebben, die met spoed moet worden gerepareerd. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten! In dit artikel vertellen wij u meer over de oorzaken en gevolgen van een versleten pannendak. Ook leert u wanneer u het beste een dakdekker kunt inschakelen, voor een inspectie of vernieuwing van uw pannendak.

De oorzaken van een versleten pannendak

Er zijn verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat uw pannendak versleten raakt. Weersomstandigheden spelen hier een grote rol in. Denk aan regen, droge periodes, hitte, kou en wind die zich in ons land voortdurend met elkaar afwisselen. Onze daken krijgen zo veel te verduren. Achterstallig onderhoud en natuurlijke slijtage door de jaren heen zijn twee andere oorzaken van een versleten pannendak.

De gevolgen van een versleten pannendak

Diverse weersomstandigheden en de staat van onderhoud hebben merkbare gevolgen voor uw pannendak. Zo kunnen dakpannen verschuiven en daarmee de nokvorst beschadigen. Ook worden oudere dakpannen met de tijd steeds poreuzer. In beide gevallen kan er daklekkage optreden, wat natuurlijk zeer vervelend is en met spoed verholpen dient te worden. Een dakdekker kan u helpen om dit probleem snel op te lossen. Veel dakdekkers bieden dan ook een spoedservice voor daklekkage of andere problemen die zich voordoen bij een versleten pannendak.

Wat een dakdekker voor uw pannendak kan doen

Verhelp problemen aan uw pannendak snel door met spoed een dakdekker in te schakelen. Uw dakdekker kan snel constateren wat de oorzaak is van de problemen met uw pannendak en u verschillende oplossingen bieden, zoals bijvoorbeeld:

 • Het vervangen van versleten dakpannen
 • Het algeheel reinigen van uw pannendak
 • Spoedreparatie van lekkages
 • Het herstellen of vervangen van nokvorsten
 • Onderhoud of herstel aan uw dakgoten, schoorsteen of dakcoating

Voorkom problemen met uw pannendak door regelmatige inspectie

Om slijtage en andere problemen met uw pannendak te voorkomen, kunt u dit het beste regelmatig laten inspecteren door een gecertificeerde dakexpert. Zo voorkomt u tijdig lekkages, scheuren of andere problemen met uw pannendak die voor ongemak of schade kunnen zorgen. Maar ook wanneer deze problemen plotseling zijn ontstaan, kunt u deze het beste met spoed laten repareren door uw dakdekker om verdere problemen te voorkomen.

Wilt u meer weten? Of heeft u tips over het onderhoud van uw woning? Dan kunt u deze en andere opmerkingen naar ons sturen via contactformulier.

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Adres (*)

  Woonplaats (*)

  Uw bericht

  captcha  Jan van Goyenstraat 3
  Heemstede

  Tel : 06-22354172
  E-mail : [email protected]

  google-plus-logo 

  Link partners
  © Bouwbedrijf De Klerk Bouw | Sitemap | [email protected]