Schilderen in de winter? Dat kan zeker!

Schilderwerk in de winter

De winter is weer in aantocht. Bent u van plan uw woning opnieuw te beschilderen? Als de verf gaat bladderen, scheuren of schilferen is dit een logische gedachte. Maar kan dit ook in de winter? Of moet u toch nog wachten tot de zon weer gaat schijnen? En hoe zit dit bij professionele schilders, die vaak toch druk aan het schilderen zijn in de winter? In dit blog leest u meer over schilderwerk in de winter en hoe u dit het beste aan kunt pakken.

Niet schilderen bij vriesweer en een hoge luchtvochtigheid

Schilderwerk in de winter verrichten is mogelijk, mits u niet schildert wanneer het vriest of er sprake is van een hoge luchtvochtigheid. De lak van de verf wordt anders mat en droogt dan zeer langzaam op. Wanneer de dauw begint in te treden, heeft u nog enkele uren de tijd om te schilderen en kan er weinig misgaan. Kies voor winterverf van een professioneel merk. Hierbij hoeft u niet extra te verdunnen. Vaak was het bij oude verf zo dat deze bij koud weer verdikte en lastiger te verwerken was. Om volledige zekerheid te hebben, is het van belang de droge ondergrond van uw muur of ander verfwerk eerst te gronden. Hiervoor raden wij een grondlak aan, gemengd in uw uiteindelijke afwerkkleur. Zo kunt u uw muur in het voorjaar geheel beschilderen in de door u gewenste kleur.

Binnen schilderen in de winter

Of het nu winter of zomer is, binnen schilderen kan altijd. Wel is er een aantal factoren waar u rekening mee dient te houden. Door de kilte is het lastiger om te luchten. Over het algemeen worden alkydverven op terpentinebasis gebruikt, maar wij raden u aan over te stappen op verf op waterbasis. De zogenoemde acrylverven. De voordelen van acrylverf zijn namelijk immens groot. Allereerst vergeelt de verf minder snel, waardoor u jarenlang van uw verfkleur kunt genieten. Daarbij is de verf minder ongezond en levert deze geen nare lucht op in uw huis.

Het gebruik van alkydverf in de winter

U vraagt zich wellicht af waarom er nog steeds alkydverven worden gebruikt. Deze verfsoorten zijn anderzijds namelijk makkelijker verwerkbaar. Ook dekt deze verfsoort beter, waardoor u een gladder eindresultaat krijgt. Wel dient u rekening te houden met het feit dat deze verf in de winter minder snel droogt.

Welke verfsoort kiest u?

Zoals u leest, schilderen in de winter is zeker mogelijk. Houd echter wel rekening met de vorst en schilder niet wanneer de luchtvochtigheid hoog is. Gaat u voor een goed dekkende alkydverf of besluit u toch eerst uw muur te schilderen met acrylverf? Via dit blog hopen wij u een gedegen advies te hebben gegeven. Wij wensen u veel succes bij de keuze voor de juiste verfsoort voor de winter!

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Adres (*)

  Woonplaats (*)

  Uw bericht

  captcha  Jan van Goyenstraat 3
  Heemstede

  Tel : 06-22354172
  E-mail : [email protected]

  google-plus-logo 

  Link partners
  © Bouwbedrijf De Klerk Bouw | Sitemap | [email protected]