Schuifpui beveiligen tegen inbraak

Hoe houd je inbrekers buiten?

Heb je een handige schuifpui in je huis om makkelijk je terras of tuin te bereiken? Dan is het wel belangrijk om je schuifpui goed te beveiligen tegen inbraak. Het is namelijk een echte eyecatcher voor jou, maar ook voor eventuele inbrekers. Ervaren insluipers weten heel goed dat de meeste schuifpuien over het algemeen slecht beveiligd zijn. Een simpel schuifpuislot is eenvoudig te openen. Daarna til je de pui uit de rails en de inbreker staat binnen. Lees hieronder hoe je je schuifpui kunt beveiligen tegen inbraak.

Een schuifpui goed beveiligen

Er zijn veel manieren om je schuifpui te beveiligen tegen inbraak. Voor welke optie je ook kiest, controleer de beveiliging altijd op keurmerken. Let wel: kwaliteit kost altijd meer geld!
Belangrijke keurmerken zijn het SKG (keurmerk voor kwaliteit en veiligheid) en het PKVW (politiekeurmerk veilig wonen).

Drie manieren van schuifpui goed beveiligen

Er zijn grofweg drie manieren om je schuifpui goed te beveiligen. Dat kun je doen met een:

  1. Balkslot: een balkslot monteer je in de rails van je schuifpui. Hierdoor kan het paneel niet volledig worden geopend of uit het frame worden getild. Het is de beste beveiliging voor een schuifpui. Bovendien is het balkslot onzichtbaar en werkt het ook op een kierstand. Het balkslot is wel de meest kostbare optie.
  2. Oplegslot: dit slot is voordeliger dan het balkslot. Let hierbij wel op of het een SKG- en PKVW-keurmerk heeft. Een oplegslot kun je eenvoudig zelf monteren. Let wel dat voor sommige schuifpuien de garantie vervalt, zodra je erin gaat schroeven of boren.
  3. Stiftvergrendeling: een goede beveiliging voor de buitenkant van de schuifpui die ook fraai oogt. Nadeel is dat dit systeem geen PKVW-keurmerk heeft. De stiftvergrendeling is namelijk van binnenuit makkelijk te forceren. Een schuifpui wordt door inbrekers vaak als snelle uitgang gebruikt. Daarom is het minstens zo belangrijk om je schuifpui aan de binnenkant goed te beveiligen.

Advies

Ons advies is dat je je voor een schuifpui slot goed laat adviseren door mensen die er echt verstand van hebben. Zo houd je mensen buiten die je liever niet binnen hebt.

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen.

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Adres (*)

  Woonplaats (*)

  Uw bericht

  captcha  Jan van Goyenstraat 3
  Heemstede

  Tel : 06-22354172
  E-mail : [email protected]

  google-plus-logo 

  Link partners
  © Bouwbedrijf De Klerk Bouw | Sitemap | [email protected]