Soorten dakbedekking voor een plat dak

Een plat dak is anders dan een schuin dak

Ben je in het bezit van een pand of ruimte met een plat dak, dan weet je dat deze een ander soort bedekking vereist dan gebouwen met een schuin dak. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten dakbedekking die je voor een plat dak kunt gebruiken.

3 soorten dakbedekking voor een plat dak

Voor een plat dak zijn er 3 gangbare soorten dakbedekking. Namelijk PVC, EPDM en bitumen. PVC dakbedekking is volledig synthetisch en heeft een paar sterke, voordelige eigenschappen. Zo is een plat dak bedekt met dit materiaal UV-bestendig, waterdicht en bovendien zeer onderhoudsarm. EPDM is eveneens een synthetisch materiaal, dat lucht- en waterdicht is, elastisch, bestand tegen sterke temperatuurwisselingen en onderhoudsvriendelijk. Daarbij is het een erg duurzaam type dakbedekking dat lang meegaat.

Bitumen dakbedekking

Bitumen is één van de meest voordelige soorten dakbedekking voor een plat dak. Bitumen wordt ook wel dakleer genoemd en is een substantie die wordt vervaardigd uit aardolie. Het materiaal biedt een hoge mechanische weerstand tegen schokken en andere belasting, zoals bij zware weersomstandigheden als hagel of hitte. Bitumen is één van de meest gebruikte soorten dakbedekking voor een plat dak. Je vindt het in heel Nederland veelvuldig terug op schuren, kantoren, schoolgebouwen en wordt zelfs gebruikt voor het afdichten van groendaken en brugdekken.

Dakbedekking met een lange levensduur

Bitumen is een recyclebaar type dakbedekking en heeft een bijzonder lange levensduur. Zelfs na jarenlange blootstelling aan de elementen gaat het materiaal nog tientallen jaren mee. Wanneer een bitumen dakbedekking voor een plat dak het einde van zijn levensperiode nadert, kun je het simpelweg overlagen met een nieuwe strook. Zo hou je met een bitumen dakbedekking de levensduur van ieder plat dak goed op peil.

Bitumen dakbedekking op een plat dak laten plaatsen

Ben je overtuigd van de voordelen van bitumen dakbedekking, en wil je deze op een plat dak laten plaatsen? Dan kun je hiervoor een expert in bitumen dakbedekking inschakelen. Een specialist heeft de kennis in huis om ieder plat dak piekfijn in orde te maken en biedt daarbij altijd advies op maat.

Heb jij ervaring met het laten uitvoeren van dak onderhoud met bitumen? Deel met ons je tips en verhalen door ons een bericht te sturen naar info@deklerkbouw.nl of via ons contactformulier .

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Adres (*)

  Woonplaats (*)

  Uw bericht

  captcha  Jan van Goyenstraat 3
  Heemstede

  Tel : 06-22354172
  E-mail : info@deklerkbouw.nl

  google-plus-logo 

  Link partners
  © Bouwbedrijf De Klerk Bouw | Sitemap | info@deklerkbouw.nl