Tips voor de fundering van uw project

Tips voor de fundering van uw project

Een fundering is het begin van ieder bouwproject

Voor bijna alle constructies of gebouwen is het maken of storten van een fundering noodzakelijk. Moet er een bijvoorbeeld een uitbreiding worden gebouwd? Dan moet hiervoor ook een fundering worden gelegd. De constructie van een fundering wordt voorafgegaan door een technische berekening uitgestippeld. Tijdens dit proces wordt ook bepaald welk type fundering wordt gebruikt. Dit is afhankelijk van het type ondergrond en het gewicht van de constructie. Lees in deze blog een aantal componenten die tijdens het leggen van een fundering van pas kunnen komen en hoe u ze kunt gebruiken!

Licht gebouw? Fundering op staal

Een fundering op staal wordt veel toegepast bij lichte gebouwen of uitbreidingen waar het draagvermogen van de grond goed is. Deze fundering bestaat meestal uit een uitholling die gevuld wordt met gewapend beton. De bewapening van het beton zorgt ervoor dat alles extra sterk is. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, wordt er bij het maken van deze fundering echter geen staal gebruikt.

Bekisting

Bekisting is een handig hulpmiddel voor het storten van beton. Bekisting verwijst naar een houten frameconstructie die het stromende beton moet tegenhouden zodat het niet kan wegvloeien. De houten bekisting bevat gewapend staal om het beton bij elkaar te houden en ook om het te versterken. In bijna alle gevallen is bekisting vereist bij het sorteren van beton. Soms kunnen funderingen ook zonder bekisting worden gestort, bijvoorbeeld bij gebruik van stampbeton. Doordat stampbeton veel minder water bevat dan normaal beton, is het veel sterker en kan het zelfs zonder bewapend staal gebruikt worden voor stevige constructies.

Fundering en vloer tegelijk storten

Sommige betonbedrijven kunnen de vloer en fundering ook tegelijkertijd storten. Dit is een efficiënte manier om zowel uw fundering als uw betonvloer in één keer te storten. Hierdoor zijn de constructie en de vloer volledig waterdicht. Of dit mogelijk is, hangt af van het type fundering dat gebruikt gaat worden en wat de wensen zijn. Het grote voordeel is dat deze klus een stuk sneller wordt geklaard dan wanneer de twee delen apart gestort moeten worden. Dit bespaart u veel geld en tijd. Het enige nadeel? Tussen de fundering en de vloer kan helaas geen isolatie meer worden aangebracht. Meer weten? Neem contact met ons op.

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Adres (*)

  Woonplaats (*)

  Uw bericht

  captcha  Jan van Goyenstraat 3
  Heemstede

  Tel : 06-22354172
  E-mail : [email protected]

  google-plus-logo 

  Link partners
  © Bouwbedrijf De Klerk Bouw | Sitemap | [email protected]