Tips voor het voorzaaien van je moestuin

Het voorzaaien moestuin bespaart je later in het proces veel tijd en moeite. Door de zaadjes eerst in huis te zaaien kun je al tijdens koudere dagen beginnen. Dit geeft je uiteindelijk meer tijd wanneer de lente begint. Begin met het kiezen van de juiste zaden. Kijk voor de beste resultaten naar de informatie op de verpakking van de zaden. Let bijvoorbeeld op de aanbevolen kiemtemperatuur, zaaidiepte en het aantal dagen dat vereist is om de zaden te laten kiemen. Hou ook rekening met de grootte van de planten en de hoeveelheid ruimte die je hebt in je tuin. Grotere planten vragen om meer ruimte voor de wortels, terwijl je kleinere plantjes makkelijker ergens tussen plant.

Voorzaaien moestuin

Vind de juiste plek voor je plantjes

Wanneer de zaadjes zijn uitgegroeid tot een klein plantje, is het tijd om de juiste locatie te kiezen. Ga voor een plek die goed geschikt is voor de planten die je wilt kweken. Houd hierbij rekening met de bodemstructuur, pH-waarde, zonlicht en de temperatuur. Woon je in een koudere klimaatzone, of staat je tuin om het noorden, begin dan niet te vroeg met planten. Wacht tot er meer zonlicht in je tuin komt, zodat de plantjes voldoende zonlicht krijgen. Ook de potgrond bepaalt voor een groot deel hoe goed de plantjes zullen groeien. Kies een potgrond die licht, voedzaam en vochtig is. Vermijd zware potgrond, omdat deze de zaden kunnen verstikken. 

Zaai de plantjes in de grond

Nadat je de zaden en de potgrond hebt uitgekozen, is het tijd om de zaden te zaaien. Vul de pot met potgrond en maak kleine kuiltjes in de grond voor de zaden. Plaats de zaden in de kuiltjes en bedek ze lichtjes met potgrond. Zorg ervoor dat de zaden goed worden bedekt, maar laat een klein deel boven de grond zichtbaar. Geef de plantjes ook regelmatig water. Als het weer warm genoeg is, kun je de pot buiten plaatsen. Als het weer te koud is, laat de pot dan nog even in huis staan.

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Adres (*)

  Woonplaats (*)

  Uw bericht

  captcha  Jan van Goyenstraat 3
  Heemstede

  Tel : 06-22354172
  E-mail : [email protected]

  google-plus-logo 

  Link partners
  © Bouwbedrijf De Klerk Bouw | Sitemap | [email protected]