Voordelen van lasersnijden van aluminium

Het lichte materiaal verwerken tot vele soorten producten

Aluminium is een hoogwaardig non-ferro metaal. Het is licht van gewicht en heeft een grote stijfheid. Omdat het een mooie blanke schone glans heeft en corrosiebestendig is, heeft aluminium maar weinig onderhoud nodig. Daarom is het een populair materiaal dat in vele producten wordt verwerkt. Dat is allemaal mogelijk omdat het enorm geschikt is voor lasersnijden en watersnijden. In dit blog beperken we ons verder tot het meer informatie geven over de voordelen van het lasersnijden van aluminium.

De meerdere voordelen van aluminium lasersnijden

Het lasersnijden van aluminium heeft diverse aantrekkelijke voordelen. Zo is het materiaal heel goed met een hoge snelheid te snijden. Bij dun aluminium geeft lasersnijden een zeer schone en gladde snede. Dit is altijd erg handig voor de volgende stappen in een productieproces. Met lasersnijden is het ook mogelijk om complex te snijden contouren in het aluminium maken. Ook biedt lasersnijden van aluminium een zeer goede gravure op.

Lasersnijden van Aluminium voor diverse doeleinden

Aluminium wordt voor vele doeleinden gebruikt. Het is dan ook zeer geschikt voor het maken van lichtgewicht onderdelen, zoals transportmiddelen. Maar ook in de apparatenbouw (voor opslagtanks en drukvaten), chemische industrie en voedingsmiddelenindustrie is aluminium een vee gebruikt materiaal. Veder zie je het lichte materiaal ook toegepast worden in onder andere gevelbekledingen, draagconstructies in de bouw en voor hoogwaardige onderdelen in de jacht- en scheepsbouw. Verder wordt er van aluminium het volgende gemaakt:

 • Machine onderdelen
 • Tandwielen
 • Reclamezuilen
 • Diverse gereedschappen

Bovenstaande producten hebben hun bestaanrecht allemaal te danken aan de bijzonder mooie en praktische techniek van aluminium lasersnijden.

Reageren op dit blog, of nog meer informatie over lasersnijden van aluminium? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier.

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Adres (*)

  Woonplaats (*)

  Uw bericht

  captcha  Jan van Goyenstraat 3
  Heemstede

  Tel : 06-22354172
  E-mail : [email protected]

  google-plus-logo 

  Link partners
  © Bouwbedrijf De Klerk Bouw | Sitemap | [email protected]