Wat is het nut van een gietvloer?

De gietvloer wordt tegenwoordig steeds populairder en dit is ook niet zo gek. Het is namelijk een moderne en praktische afwerkvloer. Zoals de naam al doet vermoeden wordt deze door middel van gieten aangebracht op een dragende vloer. Meestal worden de vloeren gemaakt van epoxy of PU, maar er zijn je kan ook over een pvc gietvloer beschikken. De vloeren zijn gemiddeld tussen de 2 en 6 centimeter dik, hierdoor ben je verzekerd van een stevige vloer die lang mee gaat. Afhankelijk van de ruimte waar je de gietvloer voor wilt gebruiken, zijn er verschillende keuzes.

pvc gietvloer

Waarom kiezen voor een epoxy gietvloer?

Er zijn in principe een aantal soorten gietvloeren. De eerste is een epoxy gietvloer, deze worden vaak toegepast in de industrie vanwege de stevigheid van de vloer. Daarbij is deze vaak ook erg hygiënisch. De epoxy vloer wordt opgebouwd uit drie lagen. Deze drie lagen zijn een primer, een schraplaag en ten slotte de daadwerkelijke gietvloer. Dit type vloer kan geproduceerd worden in één specifieke kleur. Verder kan ook gekozen worden voor een betonlook, of een vloer met verschillende kleuren. De epoxy wordt niet afgelakt met matterende lak, hierdoor glanst deze vloer erg. Na verloop van tijd zullen er krassen ontstaan en zal de vloer meer mat worden.

Wat is een PU gietvloer?

De tweede soort gietvloer is de PU gietvloer. Deze vloer bestaat uit kunststof genaamd polyurethaan, deze kan worden opgebouwd tot vier of vijf lagen. De eerste laag is hier wederom de primer, gevolgd door de schraplaag. Hierna volgt de pu, deze kan in zowel een uni kleur, betonlook of meerdere kleuren. Hierna wordt de glanzende vloer gelakt, zodat deze mat wordt. De vloer is zachter dan de epoxy variant en daarom vindt je deze vaker terug in woningen en kantoren. De PU vloer is een stuk flexibeler dan een gemaakt van epoxy hierdoor scheurt deze ook minder makkelijk. Kies dus voor een vloer die het beste bij jou past.

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Adres (*)

  Woonplaats (*)

  Uw bericht

  captcha  Jan van Goyenstraat 3
  Heemstede

  Tel : 06-22354172
  E-mail : [email protected]

  google-plus-logo 

  Link partners
  © Bouwbedrijf De Klerk Bouw | Sitemap | [email protected]