Welke vloer past het best bij u?

Kies uw ideale vloer in Diemen

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe vloer in Diemen, dan heeft u genoeg mogelijkheden om tussen te kiezen. Vindt u het lastig om een keuze te maken?
De Klerkbouw helpt u hier graag bij. In dit blog geven wij u daarom meer informatie over verschillende vloersoorten.

Laminaat

Laminaatvloeren zijn uitgevonden in de jaren 70, en sinds de jaren 90 zijn ze ontzettend populair in Nederland. Het meeste laminaat is eenvoudig zelf te leggen met een kliksysteem. Bovendien zijn deze vloeren verkrijgbaar in allerlei prints en kleuren. De laminaatvloer kan qua uiterlijk lijken op een houten vloer, maar slechts één van de lagen is van houtvezel. De rest van de lagen bestaan uit kunststof. Laminaat is zeer eenvoudig te onderhouden, maar wanneer er schade ontstaat, is dit lastig te herstellen.

PVC vloeren

De afkorting ‘PVC’ staat voor Polyvinylchloride. Het is dus gemaakt van een soort kunststof. Deze vloeren gaan lang mee en hebben niet veel onderhoud nodig. PVC vloeren werden van origine vaak in ziekenhuizen toegepast, maar tegenwoordig zien we ze ook steeds vaker terug in woonhuizen. Dit komt omdat ze in steeds meer mooie prints en designs verkrijgbaar zijn. In de goedkopere PVC vloeren kunnen echter wel schadelijke stoffen verwerkt zitten zoals zware metalen en weekmakers. Kies daarom altijd voor een PVC vloer van hoge kwaliteit!

Houten vloeren

In tegenstelling tot PVC en laminaat zijn houten vloeren helemaal van hout gemaakt. Dit is te merken wanneer u over de vloer loopt. Een houten vloer klinkt namelijk heel anders. Ook aan de houttekeningen is te zien dat het om een echte houten vloer gaat. Bij laminaat en PVC wordt vaak bij iedere plank dezelfde houttekening gebruikt, terwijl echte houten planken allemaal een unieke houttekening bevatten. Houten vloeren zijn een meer duurzame keuze, omdat ze na wat opschuren en lakken weer een hele tijd mee kunnen. De aanschafprijs van een houten vloer ligt echter wel een flink stuk hoger.

Gietvloer

Een gietvloer wordt, zoals de naam al doet vermoeden, aangebracht door het te gieten. Dit is een relatief nieuwe vloer die nog niet zo lang in woningen wordt gebruikt. Een gietvloer is waterdicht en goed bestand tegen vlekken. De vloer kan over allerlei ondergronden worden geplaatst en zorgt voor een strakke, moderne uitstraling.

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Adres (*)

  Woonplaats (*)

  Uw bericht

  captcha  Jan van Goyenstraat 3
  Heemstede

  Tel : 06-22354172
  E-mail : [email protected]

  google-plus-logo 

  Link partners
  © Bouwbedrijf De Klerk Bouw | Sitemap | [email protected]