De mogelijkheden van traprenovatie

Oplossingen voor beschadigde trap

Wanneer u een trap een aantal jaren gebruikt, zal deze na verloop van tijd verslijten en verouderen. Het kan ook voorkomen dat hij grotere schade oploopt door er bijvoorbeeld een te zwaar voorwerp op te tillen, dat dan op de trap valt en deze mogelijk breekt. In dat geval is de behoefte aan een nieuwe trap groot, want een beschadigde trap brengt veel risico’s met zich mee. Een nieuwe trap laten plaatsen is in veel gevallen erg duur, dus u kunt deze ook laten renoveren. Hieronder leest u een aantal renovatie mogelijkheden.

Traprenovatie middels overzettreden

Een van de meest voorkomende traprenovaties is het gebruik van overzettreden. Nieuwe treden worden over de oude treden geplaatst om een geheel nieuwe look te creëren. Dit kan niet alleen worden toegepast als uw trap echt aan renovatie toe is, maar ook als u de trap gewoon niet meer mooi vindt en deze een andere uitstraling wilt geven. Er zijn veel opties voor overzettreden die u kunt verkennen.

Een nieuw likje verf

Naast het renoveren van de trap door middel van overzettreden, zijn er ook mogelijkheden voor een traprenovatie die minder ingrijpend zijn. Is uw trap bijvoorbeeld gewoon versleten? Een nieuw likje verf kan al wonderen doen. Het is belangrijk dat er slijtvaste lak wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat uw trap niet snel weer aan renovatie toe is. Zelfs een likje verf kost natuurlijk iets, dus met dit soort verf beperkt u de kosten.

Zandstralen van trap

Heeft u een houten trap? Dan kunt u kiezen voor een traprenovatie door middel van zandstralen. Onder hoge druk wordt een straalmiddel op het trapoppervlak gespoten. Door de schurende werking worden alle scheuren, hoeken en gaten schoon en gelijkmatig gestraald. Ook oude trappen die gevernist of geverfd zijn, krijgen door zandstralen hun oorspronkelijke houtstructuur terug. Zandstralen is dus de ideale traprenovatie, zeker als u de trap een paar tinten lichter wilt maken.

Een grotere make-over in huis doen? Lees dan ook eens over het herstellen van uw fundering!

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Adres (*)

  Woonplaats (*)

  Uw bericht

  captcha  Jan van Goyenstraat 3
  Heemstede

  Tel : 06-22354172
  E-mail : [email protected]

  google-plus-logo 

  Link partners
  © Bouwbedrijf De Klerk Bouw | Sitemap | [email protected]