Tips voor het voorzaaien van je moestuin

Het voorzaaien moestuin bespaart je later in het proces veel tijd en moeite. Door de zaadjes eerst in huis te zaaien kun je al tijdens koudere dagen beginnen. Dit geeft je uiteindelijk meer tijd wanneer de lente begint. Begin met het kiezen van de juiste zaden. Kijk voor de beste resultaten naar de informatie op de verpakking van de zaden. Let bijvoorbeeld op de aanbevolen kiemtemperatuur, zaaidiepte en het aantal dagen dat vereist is om de zaden te laten kiemen. Hou ook rekening met de grootte van de planten en de hoeveelheid ruimte die je hebt in je tuin. Grotere planten vragen om meer ruimte voor de wortels, terwijl je kleinere plantjes makkelijker ergens tussen plant.

Voorzaaien moestuin

Vind de juiste plek voor je plantjes

Wanneer de zaadjes zijn uitgegroeid tot een klein plantje, is het tijd om de juiste locatie te kiezen. Ga voor een plek die goed geschikt is voor de planten die je wilt kweken. Houd hierbij rekening met de bodemstructuur, pH-waarde, zonlicht en de temperatuur. Woon je in een koudere klimaatzone, of staat je tuin om het noorden, begin dan niet te vroeg met planten. Wacht tot er meer zonlicht in je tuin komt, zodat de plantjes voldoende zonlicht krijgen. Ook de potgrond bepaalt voor een groot deel hoe goed de plantjes zullen groeien. Kies een potgrond die licht, voedzaam en vochtig is. Vermijd zware potgrond, omdat deze de zaden kunnen verstikken. 

Zaai de plantjes in de grond

Nadat je de zaden en de potgrond hebt uitgekozen, is het tijd om de zaden te zaaien. Vul de pot met potgrond en maak kleine kuiltjes in de grond voor de zaden. Plaats de zaden in de kuiltjes en bedek ze lichtjes met potgrond. Zorg ervoor dat de zaden goed worden bedekt, maar laat een klein deel boven de grond zichtbaar. Geef de plantjes ook regelmatig water. Als het weer warm genoeg is, kun je de pot buiten plaatsen. Als het weer te koud is, laat de pot dan nog even in huis staan.

Welke afmeting kipper heb je nodig voor je werk?

Wanneer je iemand bent die bijvoorbeeld een eigen bedrijf heeft in het tuinieren of iets dergelijkse, dan merk je dat je in de sommige gevallen echt voor rotzooi mee moet nemen wat van een tuin af kan komen. Op het moment dat je dit ook merkt, dan kan het een idee zijn om te gaan voor een nieuwe kipper met een goede afmeting waardoor je altijd genoeg ruimte hebt om alles mee te nemen. Wanneer je niet zo goed welke afmeting dan het beste is, dan is het een goed idee om een keer samen met een professional van deze aanhangers contact op te nemen en zo te weten welke je nodig hebt. Zo weet je altijd zeker dat je de juiste meeneemt en je niet een hebt die altijd te klein of juist veel te groot is!

kipper

Het huren van een aanhanger

Het kan zo zijn dat je niet een eigen bedrijf hebt die bijvoorbeeld in tuinieren werkt, maar je juist zelf een keer je tuin goed onder handen wilt nemen. Wanneer er dan bijvoorbeeld veel grond weg moet gebracht worden, dan is een kipper hier bijvoorbeeld echt handig is. Deze kan je kopen, maar je kunt er uiteraard ook voor gaan om deze te huren. Dit kan je gemakkelijk online doen en op deze manier weet je dus zeker dat je voor een klus genoeg ruimte hebt om alles weg te kunnen brengen op een goede manier. Hierdoor ben je ook niet veel geld kwijt aan het kopen van een aanhanger zoals deze.

Wat doet een slotenmaker Amsterdam Oud Oost

Een slotenmaker is iemand die je het liefst nooit wilt zien. Als je een slotenmaker moet bellen betekent dat dat je iets moet laten vervangen. Wat doet een slotenmaker nou precies? Een slotenmaker repareert of vervangt kapotte sloten. Een slotenmaker kan je dus bellen als er iets mis is met je slot. Het kan zijn dat je je sleutel kwijt bent en hij het slot moet openbreken. Het kan ook zijn dat je sleutel in het slot is afgebroken. Twijfel je of een slotenmaker je situatie kan oplossen? Dan kan je altijd voor de zekerheid even slotenmaker Amsterdam Oud Oost bellen. Dan kunnen ze je vertellen of ze je kunnen helpen. 

slotenmmaker Amsterdam Oud Oost

Je fietssleutel kwijt geraakt tijdens het uitgaan 

Kom je net de kroeg uitgezet van een leuk avondje uitgaan. Kom je er voor je fietst achter dat je je sleutel niet meer kan vinden? Dat is geen fijne situatie. Je kan kijken of iemand je naar huis kan brengen. Dan kan je de volgende dag rustig kijken of je nog een reservesleutel hebt. Als je dat niet hebt moet je een slotenmaker bellen. Als je direct al weet dat je geen reserveslot hebt kan je ook een slotenmaker bellen die ook ’s nachts werkt. In dorpen heb je dit niet altijd, maar in meeste steden wel. 

Zorg altijd voor een reserve fietssleutel 

Probeer altijd een reserve fietssleutel te hebben. Als je je fietssleutel kwijt raakt heb je in ieder geval een reserve. Probeer direct na het kwijtraken weer een nieuwe sleutel te laten maken. Zo voorkom je dat je een slotenmaker moet bellen. Een reservesleutel is niet alleen handig bij je fietssleutel maak ook bij je huissleutel. Eigenlijk is bij iedere sleutel het wel handig om een reserve sleutel te hebben. Je kan de reservesleutel of in je eigen huis leggen of bij iemand anders thuis. Je kan het ook beide doen. Dat is het allerbeste. 

Wat is het nut van een gietvloer?

De gietvloer wordt tegenwoordig steeds populairder en dit is ook niet zo gek. Het is namelijk een moderne en praktische afwerkvloer. Zoals de naam al doet vermoeden wordt deze door middel van gieten aangebracht op een dragende vloer. Meestal worden de vloeren gemaakt van epoxy of PU, maar er zijn je kan ook over een pvc gietvloer beschikken. De vloeren zijn gemiddeld tussen de 2 en 6 centimeter dik, hierdoor ben je verzekerd van een stevige vloer die lang mee gaat. Afhankelijk van de ruimte waar je de gietvloer voor wilt gebruiken, zijn er verschillende keuzes.

pvc gietvloer

Waarom kiezen voor een epoxy gietvloer?

Er zijn in principe een aantal soorten gietvloeren. De eerste is een epoxy gietvloer, deze worden vaak toegepast in de industrie vanwege de stevigheid van de vloer. Daarbij is deze vaak ook erg hygiënisch. De epoxy vloer wordt opgebouwd uit drie lagen. Deze drie lagen zijn een primer, een schraplaag en ten slotte de daadwerkelijke gietvloer. Dit type vloer kan geproduceerd worden in één specifieke kleur. Verder kan ook gekozen worden voor een betonlook, of een vloer met verschillende kleuren. De epoxy wordt niet afgelakt met matterende lak, hierdoor glanst deze vloer erg. Na verloop van tijd zullen er krassen ontstaan en zal de vloer meer mat worden.

Wat is een PU gietvloer?

De tweede soort gietvloer is de PU gietvloer. Deze vloer bestaat uit kunststof genaamd polyurethaan, deze kan worden opgebouwd tot vier of vijf lagen. De eerste laag is hier wederom de primer, gevolgd door de schraplaag. Hierna volgt de pu, deze kan in zowel een uni kleur, betonlook of meerdere kleuren. Hierna wordt de glanzende vloer gelakt, zodat deze mat wordt. De vloer is zachter dan de epoxy variant en daarom vindt je deze vaker terug in woningen en kantoren. De PU vloer is een stuk flexibeler dan een gemaakt van epoxy hierdoor scheurt deze ook minder makkelijk. Kies dus voor een vloer die het beste bij jou past.

Bekijk de reviews van loodgieter in Spijkenisse

Heb je al een tijdje het idee dat je bijvoorbeeld op je badkamer last hebt van een lekkage, dan kan het zo zijn dat er iets aan de hand is waar je niet van op de hoogte bent. Wanneer dit het geval is, dan is het een goed idee om een loodgieter langs te laten komen. Wanneer je nog nooit een loodgieter langs hebt laten komen, dan kan het zo zijn dat je eerst wilt weten of je wel een goede loodgieter kunt bereiken. Het is daarom goed om bij bijvoorbeeld loodgieter in Spijkenisse de reviews te gaan kijken. Wanneer je deze leest dan zie je hoe positief mensen zijn over de samenwerking en vanaf hier kan jij je keuze maken.

Loodgieter in Spijkenisse

Kraan vervangen

Een terugkerend onderwerp wat je terugziet bij veel loodgieters is dat mensen een oude kraan hebben die ze graag willen laten vervangen. Deze kranen zijn dan meestal wat ouder en hierdoor is het lastig om deze uit elkaar te halen en een nieuwe te plaatsen. Dit zie je dan ook steeds meer terug bij de diensten van bijvoorbeeld loodgieter in Spijkenisse. Toch doen ze deze problemen ook met plezier oplossen, dus wanneer je niet weet hoe jij je kraan moet vervangen dan kan je gewoon contact opnemen.

No cure, No pay

Wanneer je een loodgieter in Spijkenisse laat langskomen, dan kan het zo zijn dat deze loodgieter langskomen, maar er niets gedaan hoeft te worden. Ook kan het zijn dat er iets gedaan moet worden, maar het probleem blijft. Wanneer dit het geval is, dan is het goed om te weten dat je dan niet hoeft te betalen. Een bedrijf zoals deze maakt namelijk gebruik van de No cure, No pay regel. Op deze manier ben je dus niet kwijt wanneer er niets verholpen wordt.

Waar moet je rekening mee houden als je een slotenmaker Amstelveen inschakelt?

Wanneer je de sleutels van de deur van je woning kwijt bent, dan is een van de weinige opties die je hebt het inschakelen van een slotenmaker. Het is niet aan te raden om het raam in te tikken, want dit is zonde van het raam en ook kan dit erg gevaarlijk zijn. De kans is groot dat je nooit eerder een slotenmaker Amstelveen ingeschakeld hebt en daardoor ook niet echt weet waar je rekening mee moet houden. Maak je niet druk, want de belangrijkste punten vind je in dit artikel.

Er zijn helaas malafide slotenmakers actief

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat er in Nederland veel malafide slotenmakers actief zijn. Ze weten dat je in nood zit en zo snel mogelijk je woning wilt kunnen betreden. Hier spelen ze op in en vragen achteraf een zeer hoog tarief. Er zijn verhalen bekend dat mensen honderden tot duizenden euro’s meer dan de normale prijs hebben betaald. Dat is natuurlijk erg vervelend, want het kan je ook nog eens een discussie opleveren voor de deur. Het is daarom verstandig om goed onderzoek te doen naar de verschillende slotenmakers die actief zijn in je regio. Dit kun je bijvoorbeeld door de recensies van een slotenmaker te lezen. 

Slotenmaker Amstelveen

Je moet je mogelijk verifiëren 

Wanneer je een slotenmaker inschakelt, dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat je je mogelijk moet verifiëren. Om slotenmaker is Nederland te worden, ben je verplicht om hiervoor bepaalde certificaten te halen. Slotenmakers zijn zeer zuinig op zo’n certificaat want er wordt veel misbruik van gemaakt, maar ook zit een slotenmaker zonder werk als deze certificaten ongeldig verklaard worden. Het is dus goed mogelijk dat een slotenmaker je vraagt om een geldige Nederlandse ID-kaart te laten zien. 

Voordelen van lasersnijden van aluminium

Het lichte materiaal verwerken tot vele soorten producten

Aluminium is een hoogwaardig non-ferro metaal. Het is licht van gewicht en heeft een grote stijfheid. Omdat het een mooie blanke schone glans heeft en corrosiebestendig is, heeft aluminium maar weinig onderhoud nodig. Daarom is het een populair materiaal dat in vele producten wordt verwerkt. Dat is allemaal mogelijk omdat het enorm geschikt is voor lasersnijden en watersnijden. In dit blog beperken we ons verder tot het meer informatie geven over de voordelen van het lasersnijden van aluminium.

De meerdere voordelen van aluminium lasersnijden

Het lasersnijden van aluminium heeft diverse aantrekkelijke voordelen. Zo is het materiaal heel goed met een hoge snelheid te snijden. Bij dun aluminium geeft lasersnijden een zeer schone en gladde snede. Dit is altijd erg handig voor de volgende stappen in een productieproces. Met lasersnijden is het ook mogelijk om complex te snijden contouren in het aluminium maken. Ook biedt lasersnijden van aluminium een zeer goede gravure op.

Lasersnijden van Aluminium voor diverse doeleinden

Aluminium wordt voor vele doeleinden gebruikt. Het is dan ook zeer geschikt voor het maken van lichtgewicht onderdelen, zoals transportmiddelen. Maar ook in de apparatenbouw (voor opslagtanks en drukvaten), chemische industrie en voedingsmiddelenindustrie is aluminium een vee gebruikt materiaal. Veder zie je het lichte materiaal ook toegepast worden in onder andere gevelbekledingen, draagconstructies in de bouw en voor hoogwaardige onderdelen in de jacht- en scheepsbouw. Verder wordt er van aluminium het volgende gemaakt:

 • Machine onderdelen
 • Tandwielen
 • Reclamezuilen
 • Diverse gereedschappen

Bovenstaande producten hebben hun bestaanrecht allemaal te danken aan de bijzonder mooie en praktische techniek van aluminium lasersnijden.

Reageren op dit blog, of nog meer informatie over lasersnijden van aluminium? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier.

Schuifpui beveiligen tegen inbraak

Hoe houd je inbrekers buiten?

Heb je een handige schuifpui in je huis om makkelijk je terras of tuin te bereiken? Dan is het wel belangrijk om je schuifpui goed te beveiligen tegen inbraak. Het is namelijk een echte eyecatcher voor jou, maar ook voor eventuele inbrekers. Ervaren insluipers weten heel goed dat de meeste schuifpuien over het algemeen slecht beveiligd zijn. Een simpel schuifpuislot is eenvoudig te openen. Daarna til je de pui uit de rails en de inbreker staat binnen. Lees hieronder hoe je je schuifpui kunt beveiligen tegen inbraak.

Een schuifpui goed beveiligen

Er zijn veel manieren om je schuifpui te beveiligen tegen inbraak. Voor welke optie je ook kiest, controleer de beveiliging altijd op keurmerken. Let wel: kwaliteit kost altijd meer geld!
Belangrijke keurmerken zijn het SKG (keurmerk voor kwaliteit en veiligheid) en het PKVW (politiekeurmerk veilig wonen).

Drie manieren van schuifpui goed beveiligen

Er zijn grofweg drie manieren om je schuifpui goed te beveiligen. Dat kun je doen met een:

  1. Balkslot: een balkslot monteer je in de rails van je schuifpui. Hierdoor kan het paneel niet volledig worden geopend of uit het frame worden getild. Het is de beste beveiliging voor een schuifpui. Bovendien is het balkslot onzichtbaar en werkt het ook op een kierstand. Het balkslot is wel de meest kostbare optie.
  2. Oplegslot: dit slot is voordeliger dan het balkslot. Let hierbij wel op of het een SKG- en PKVW-keurmerk heeft. Een oplegslot kun je eenvoudig zelf monteren. Let wel dat voor sommige schuifpuien de garantie vervalt, zodra je erin gaat schroeven of boren.
  3. Stiftvergrendeling: een goede beveiliging voor de buitenkant van de schuifpui die ook fraai oogt. Nadeel is dat dit systeem geen PKVW-keurmerk heeft. De stiftvergrendeling is namelijk van binnenuit makkelijk te forceren. Een schuifpui wordt door inbrekers vaak als snelle uitgang gebruikt. Daarom is het minstens zo belangrijk om je schuifpui aan de binnenkant goed te beveiligen.

Advies

Ons advies is dat je je voor een schuifpui slot goed laat adviseren door mensen die er echt verstand van hebben. Zo houd je mensen buiten die je liever niet binnen hebt.

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen.

Gietvloer nieuwbouw

Snel te leggen tegen geringe kosten

Steeds meer mensen die een nieuwbouw woning of appartement kopen, kiezen voor het laten leggen van een strakke gietvloer als basis van hun nieuwe interieur. Maar wat maakt een gietvloer in nieuwbouw nu eigenlijk populair? Aannemers en architecten adviseren veel mensen om bij nieuwbouw te kiezen voor afwerking met een gietvloer, vanwege de positieve eigenschappen die deze vloer heeft. We vertellen je hieronder over de geneugten van een gietvloer in nieuwbouw.

Vele mogelijkheden van de gietvloer

Aannemers en architecten zijn zeer positief over de gietvloer omdat je er vele kanten mee op kunt. Of om precies te zijn: één kant is meestal voldoende. Een gietvloer kan bij nieuwbouw in één keer in meerdere ruimtes naadloos gelegd worden. Dat gaat zelfs razendsnel, omdat hij direct over de dekvloer aangebracht kan worden. Met name bij nieuwbouw levert dit veel tijdwinst en een forse kostenbesparing op. Ander voordeel van de gietvloer bij nieuwbouw is dat er meestal en vloerverwarming ligt die voor de gietvloer geen belemmeringen oplevert. Doordat de gietvloer slechts 3 mm dik is, wordt de warmte in huis optimaal benut.

Veel keuzemogelijkheden bij nieuwbouw gietvloer

Als het gaat om plaatsing in nieuwbouw heeft de gietvloer veel te bieden wat betreft vormgeving, afwerking, kleur en variatie. Zo is bijvoorbeeld de betonlook vloer heel populair. Maar ook de beton cire- of betonlook PU vloer hebben over aandacht niet te klagen.

Makkelijk in onderhoud

De gietvloer is nieuwbouw vooral ook populair omdat hij makkelijk te onderhouden is. Door de strakke, naadloze bovenlaag hebben vocht en viezigheid geen kans om in de vloer te trekken. Perfect dus voor gebruik in natte ruimtes als de badkamer en de keukens. Door het egale oppervlak zijn betonlook polyurethaan vloeren of epoxyvloeren snel en gemakkelijk schoon te houden met een dweil.

Meer weten over gietvloeren nieuwbouw?

Wil je meer weten over een gietvloer voor nieuwbouw. Vraag het aan de vloerspecialist. Je kunt overigens ook contact met ons opnemen. Wij weten er ook veel van!

Aluminium lassen moeilijk?

Kan ik zelf aluminium lassen?

Bent u handig en kunt u redelijk veel klusjes zelf oplossen? Dan betekent dat niet direct dat u ook aluminum kunt lassen. Want aluminium lassen is best moeilijk. Het kan zijn dat u bekend bent met het lassen van staal, bijvoorbeeld voor een hekwerk, een carnavalswagen of een onderdeel van uw bromfiets. Maar aluminium lassen is toch wel iets anders. Dus als u staal kunt lassen, ga er dan niet direct vanuit dat aluminium lassen ook wel lukt. Wij vertellen u in dit blog waarom aluminium lassen moeilijk is en wat ervoor nodig is om dit toch succesvol te kunnen uitvoeren.

Aandachtspunten aluminium lassen

Aluminium lassen is dus wel moeilijk, zeker moeilijker dan staal lassen, maar het is niet onmogelijk om dit zelf te doen. U moet hiervoor een aantal dingen weten. Dit zijn:

 • Aluminium kent een verscheidenheid aan legeringen met verschillende smeltpunten waar ook verschillende toevoegmaterialen voor nodig zijn. Maak daarom gebruik van lasapparatuur met een push-pull systeem als u aluminium gaat lassen.
 • Aluminium lassen is ook moeilijk door de oxidehuid van het aluminium, die ervoor zorgt dat aluminium niet verder oxideert. Er is bij het lassen een hoger vermogen nodig om door de oxide heen te branden. En zodra u hier doorheen bent, moet u oppassen dat u het aluminium niet wegsmelt.
 • Het aluminium moet schoon en vetvrij zijn.
 • Aluminium is een zeer goede warmtegeleider.

Aluminium lassen moeilijk? Niet voor een specialist!

Als u goed bent in staal lassen, betekent dat dus niet dat u ook aluminium kunt lassen. Bij aluminium lassen heeft u hele andere aandachtspunten waar u op moet letten. Maar met de juiste apparatuur en kennis is aluminium lassen niet moeilijk. Dus bent u zelf niet gespecialiseerd in aluminium lassen? Schakel dan iemand in die dit wel is. Dan is het zeker mogelijk om het aluminium te lassen tot een gewenst product.

Wilt u hier meer over weten? Of heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Adres (*)

  Woonplaats (*)

  Uw bericht

  captcha  Jan van Goyenstraat 3
  Heemstede

  Tel : 06-22354172
  E-mail : [email protected]

  google-plus-logo 

  Link partners
  © Bouwbedrijf De Klerk Bouw | Sitemap | [email protected]